Sunday, February 7, 2010

Update wehhh..

Lama tak update..tak dan sangat2 nak update blog..jadual ku skrg sgghlah penuh..tak ada masa senggang nak menulis di blog..buat masa sekarang summer baru mula( I think) sbbnya baru panas terik perit..

Musim cherry dah hampir habis..last week aku beli cherry tepi jalan ..murah la jugak $7 perkg tapi buahnya tak berapa cantik dan manis dah..sekarang banyak buah apricot..murah jugak $5 perkg..buah ni aku belum try lagi.


Jagung pun murah2 jugak..boleh dapat dalam 80 cents seketul..oklah manis pun manis..



tembikai melambak2..aku borong tembikai last week..budak2 bawak pegi sekolah dan balance aku buat air..lama betul tak minum air tembikai..


Urmm apa lagi? Aku cadang nak pegi petik blueberry pulak..lokasinya sangatlah dekat dgn rumah ni..tapi my Jemi pulak macam tak minat.. Dia bukan peminat buah sangat tapi kalo hidang makanlah jugak cumanya tak favor sgt..Tak mcm aku pantang nampak buah..tak makan nasik pun tak pa..asal dapat makan buah..sehari tak makan, rasa macam ada yang tak kena je..

Minggu ni dua kali buat sushi, lama tak makan sushi. kami macam kemaruk pulak. Aku suka buat sushi ni, ringkas dan cepat..anak pun suka..dari yg susah makan sayur jadik makan sayur ..gara2 sushi..anak aku adib punyalah susah makan sayur..mmg tak makan langsung..bila aku letak dlm sushi, dia makan pulak..janji jangan mention dlm tu ada sayur udah..okeh..beredar dulu..kalo sempat nanti update balik beserta gambar..heheheh

3 comments:

Lady of Leisure said...

rindunya nak makan fresh appricot... kat malaysia jarang dapat... tapi kalau nak buah yg best2 slalu i pi cari kat bangsar village... banyak pilihan imported fruits...
skrg dok syok beli tasmanian cherry.. hehe.. maklum lah tengah diet...
:-D

rose rahim said...

best eh apricot ni? kena try nih..i dulu nak makan buah best pun g Bangsar village gak..kadang2 di JJ..tapi selalunya kat Bangsar Village tu banyak imported fruits..hhehe

rose rahim said...

best eh apricot ni? kena try nih..i dulu nak makan buah best pun g Bangsar village gak..kadang2 di JJ..tapi selalunya kat Bangsar Village tu banyak imported fruits..hhehe