Monday, August 31, 2009

Juadah Iftar

Antara juadah iftar kami.
Buat apam balik sebab teringin nak makan. Mula-mula tak confident gak, tapi bila buat, eh jadik pulak. Hak ni aku buh roasted almond instead of roasted peanuts.

Puding cream caramel buat untuk Incik Jemi. Ni last minute punya menu, jadinya kami makan puding ni panas-panas..not bad at all. Sejuk pun sedap, panas pun sedap..

Yang ni beli yg instant di Pak n Save..hehehhe..nak cepat punya pasal. Mini vege spring roll aka popia goreng laaa..Sedap jugak sebab dia letak minyak bijan..tapi agak masin..( my taste bud la).

Ayam panggang bermadu. Credit untuk Kak La, sebab resepi dia yang punya. Kami selalu p makan nasi ayam kat umah dia di Kajang, sedap dan simple. So request recipe bawak mai sini.
Air jagung sebab teringin sangat2 nak minum. Air ni lemak berkrim sebab ai pakai sweet corn tu blend dgn ais, susu cair dan letak sikit santan.. Ada ais? hehehhe..sebab nak merasai suasana puasa di Malaysia..asal buka puasa je, ais tak tinggal..hot drink pula just buat tea sahaja..Erkk..agak tinggi kalori , tapi oklah..bukan selalu..


Inilah antara juadah iftar kami sepanjang Ramadhan ini. Masakan dari seorang yang amatur.. Alhamdullilah..

2 comments:

CATZ said...

wah..
kalah menu pasar ramadhan malaysia..
catz belum merasa lagi menu-menu tuh..
hiksss...
dasat ni..buleh berniaga apam balik..nasi ayam..nasi krabu..
buka gerai berduyun malaysia dtg kan..
:)

roseazmi said...

haha..lawak arr catz.

Ni pasal takda pasar ramadhan la ni..bila terdesak, yg tak boleh jadik boleh. Ok la puashati dapat buat apam balik tu. tapi nak kena improve kali sbb first time buat.

Nanti bila kami balik m'sia nnti, kami jemput catz dtg umah, makan nasi krabu..hehhhe.Kita tukar mangkuk tingkat ya..