Saturday, July 4, 2009

Mee goreng, mee rojak, sambal ayam..bla..bla.bla

Semalam kami officially potong riben pakai heat pump. Bunyi macam jerk kan? hehehh..kesimpulannya : agak selesalah semalam, tapi heat pump tu tak berjaya memanaskan keseluruhan rumah..Rumah lama la katakan, tapi bersyukurlah..sekurang-kurangnya ruang makan kami taklah sejuk sangat.

Aku masih tak dapat buatkan karipap buat Kak Mieza sebabnya tanganku sakit..Mintak maaf ya kak..allergic hapa entah..jadik gatal2 dan bengkak. Gamaknya ni balasan mengumpat orang tak? hishh.. hahahahhaha..actually lama sungguh dah tak kena allergic gini..kecik2 dulu selalu kena dan ianya pulih sendiri, kali ni setelah berbelas-belas tahun tak kena, tiba2 kena balik.. Gamaknya allergic dgn pokok kot? Lately sebelum kemunculan heat pump, aku pakai kayu dari jenis silver birch..pokok ni kalau sapa2 yg allergic boleh buatkan org tu gatal2..entahla..tapi yg pasti skrg jari jemariku ini bengkak, pedih dan gatal..lagila perit kalau kena air masa bilas pinggan mangkuk.

Jadi layan jelah hasil tangkapan gambar yang dibuat sebelum ini..hehehehehe

mee goreng..kononnya nak buat mee goreng mamak, tapi sudahnya jadik mee goreng maori..bubuh campak-campak.
Mee Rojak- resepi ambik dari blog catz..tq catz..sedap..
Sambal ayam. Jenuh pikir apa nak makan..sudahnya masak ni , makan dengan fresh salad dan nasik panas pastu duduk depan Tv tengok spongebob.
Chicken Carcass ala pasar malam. Rindu kat pasar malam di Mesia. Salah satu jajan yang aku suka beli kalau meronda kat pasar malam.

Telur masak lemak cili api. Resepi ni ambik dari kakak di KB..dia mmg terror masak lemak cili api..maklumla hbnya org N9. Pakai telur ayam sebab susah nak dapat telur itik..dapat telur itik lagi POWER!
Jumpa gambar lama. Husna dan Mak Long. Capture masa majlis kawin cousin kat Ampang.

2 comments:

CATZ said...

rose....
wahhhhhhhhh..
macam2 ko masak..sedapnya...terliur aku taww!!..
tgk rojak tuh tetiba ingat rojak emak..doiiii....
lapor nihh....nampak sedpa gila okeh...

roseazmi said...

tulah..kita buat mee rojak tu sbb terliur tgk catz punya..mengancam betul..sedap..tq arr