Friday, May 29, 2009

Tak sihat..

Dah lama tak update blog sebab aku tak sihat. Oleh sebab itu aku terpaksa habiskan masa berulang alik dari rumah- clinic-hosp-clinic-rumah. Huh! perit sungguh..lama sangat-sangat dah aku tak sakit macam ni..so my other half terpaksa ambil alih tugas di rumah..tapi dia tak masakla...beli kat kedai. Derang anak beranak makan nasi bengal..Aqil dan atif lak cukup suka makan tandoori chicken..since aku tak lalu makan sebab asyik duk muntah je( tak mengandung ok!!), dengan rasa kasihan my other half belikan aku chicken tikka which is a bit sour and spicy..katanya sedap , boley ilangkan rasa mual..tapi tekak aku tak bleh terima..so aku telan air kosong jek..( ada chance turun berat nih..hihihihi)

Setelah lalu proses chest x-tray, blood test, urine test, akhirnya result kuar..I'm free from pneumonia but anemic dan ada infection dalam blood...Selalunya aku anemic time pregnance jek..Lepas aku telan antibiotics, rasa ok sikit, tapi next week kena p buat blood test lagi sebab nak check balik my hemoglobin level..mintak-mintakla result next week ok..hari ni aku dah rasa sihat dan macam-macam terlintas dalam kepala..NAK MAKAN!dah kemaruk.. baru terasa lapar..Nanti ku uploadkan gambar2 apa yang akan ku masak hujung mingggu ni..hehehehheheh..Tak kemana la impian aku nak turunkan berat..N
ak pulak my other half kata" makan time sihat..esok bila sakit dah tak selera nak makan" aku? apalagi..thank you dearlah..support baik punya..tak payahla aku risau nak kurus..har..har..har..

2 comments:

umihadri said...

Alhamdulillah dah sihat...ingatkan ada berita baik tadi!
k.la doakan semuanya sihat.

roseazmi said...

Hahahahaha..tq..tq