Saturday, May 2, 2009

Jeng..jeng..nasi kerabu idaman kalbu..

Tadikan masa jalan-jalan, singgah kat china town..biasalah..aku suuuuukaaa tinjau-tinjau ni..sekali masuk jumpa ni :

Punyala suka hati..nilah dia BUDU..hehehheheheh..lama benar dah tak makan budu ni..pastu datang idea..jeng..jeng..jeng..
Nasi kerabu idaman kalbu..ni salah satu meal favorite orang kelantan..since we both kelantanese, kitaorang mmg adore sangat-sangat this speacial dish..mandangkan tadi jumpa budu, maka timbul idea untuk masak nasi kerabu..nilah meals kami malam ni..aku bakar daging instead of buat ikan goreng celup tepung..walaupun tak ada keropok tapi ini dah buat ubat penawar rindu..keh..keh..keh..my other half kemain lagi berselera makan bertambah-tambah..(psttt...aku pun sama..makan tak hinggat donia..)..
Nilah rupa budu yang dah ditambah hiasan-hiasan penambah selera..ini kalau ada ikan singgang aka ikan pindang makan dengan nasi suam dan budu+ulaman..pergh..yummy..yummy..yummy..

4 comments:

umihadri said...

eee...tak sangka ada budu ekk, lengkaplah nasi kerabu ija.
sedap nmpk tu.

roseazmi said...

ha'ah..jumpa budu..tapi budu dr Thai..sedap sebab lama tok make nasi kerabu..

CATZ said...

wow..nasik kerabu...definately better than pasar malam one..
fuyyooo...boleh dah bernioaga ni rose...next ramadhan...
camna nasik tuh jadi biru??

roseazmi said...

catz, nasik tu saya buh kaler biru..hhehehehe..kasik ada umpphhh..slalu org buh bungaseri pagi tu..buat kaler..next ramadhan boley..bazar ramadan kg lincoln..