Friday, January 30, 2009

Back in track

Sekarang dah mula sikit-sikit rajin nak update blog..semangat sebab tengok orang lain punya blog meriah yang amat. Hari ni, carpenter datang betulkan ampaian kain yang dah nak patah tu.teruk gak dikerjakan oleh angin ribut. Pastu ada electrician datang betulkan lampu sebab katanya lampu umah kitaorang terang benderang macam kat cinema!

Kali ni tanak crita banyak, just skit je entry. Lunch tadi kami makan nasi goreng butter. Minum petang tak buat mandangkan kami kuar beli barang dapur. Jadiknya untuk dinner agak sikit beratla..Untuk dinner malam ni just masak goreng kicap telur, sambal kentang dan ikan goreng..lauk kali ni tak ada kaler hijau sebab Puan Besar lupa nak goreng..har..har..har. simple dish je masak...kicap telur tu dah lama dah mengidam nak makan..bukan favourite Tuan Besar pun, tapi sebabkan Puan Besar yang nak makan dan masak, jadiknya kena ikut tekak Puan Besar malam ni..ahaks..bunyi cam zalim je..tapi Tuan Besar ok je..yang lain..ok aje.. kecuali atif..dia ni tekak mat salleh..dia nak makan cereal..aqil? pak turut..lepas dia belasah ratah ikan( dia tak makan nasi, just ratah lauk), dia habiskan pulak satu mangkuk cereal..apa sebab? sebabnya abang favourite dia makan cereal...dia pun nak makan cereal padahal dah kenyang semedang dah pun..

* Telur masak kicap
* Ikan goreng

* Kentang goreng cili

1 comment:

Catz said...

hahha..berckp ttg telur masak kicap..wahh..teringinnn pulak ni rosee...iskk....teringin gila ni..tgk blog rose..udah cam ngidam telur kicap..