Kek yang mudah dan senang..juga save budget..gerenti semua suka.
Bahan-bahan ( 20 cm )
- 2 biji pisang
- 140g butter
- 120g gula
- 2 biji telur
- 1 sudu kecil esen vanila
- 2 sudu besar fresh cream
- 1 sudu besar jus lemon
- 200g Self Raising Flour
- Pukul butter dengan gula sehingga kembang
- Asingkan putih dan kuning telur
- Pukul putih telur sehingga kembang. Kemudian masukkan ke dalam butter tadi.
- Ayak tepung, soda bikarbonat dan baking powder. Kemudian masukkan ke dalam adunan tadi.
- Masukkan pisang yang telah dilenyek dan esen vanila ke dalam adunan.
- Campurkan jus lemon dan fresh cream. Kemudian masukkan juga ke dalam adunan.
- Akhir sekali masukkan kuning telur. Kacau sehingga sebati.
- Masukkan ke dalam loyang dan bakar pada suhu 160 degree selama 35-40 minit.
2 comments:
wah sedapnya....nak tryyyy..
Try arr..mmg sedap..ritu saya buat pagi..blm sempat utk minum petang dh habis..sama ada sedap @ budak-budak memang tengah lapar.whahahahahaha..
Post a Comment