Friday, April 22, 2011

The canggung story...

Yesss..kami kini dah selamat berada di Malaysia.. dah 2 minggu, baru dapat mengupdate blog sebab connection internet baru dapat. Dulu pakai WIFI free rasa sungguh luxury,bila balik tak dapat internet rasa letihhhh..


Flight pulang ke Malaysia kami tengah malam, tak banyak yg dapat tengok..tapi bak kata my other half apa yg nak tengok pun( dia tersgtlah excited nak balik). Aku ni rasa sedih jugakla nak tinggalkan the shaky Christchurch tapi dalam masa yang sama nak balik Malaysia. Tiba pagi di KLIA, anak2 punyalah seronok dan derang tersangatlah canggung. Life di KLIA saja dah sibuk yang amat,rasa macam aiyohhh..penatnya tengok org ramai. Selama ni yangbanyak tengok biri2 je,life pun easy, slow je..bila sampai di KLIA tengok life yg sungguh hectic rasa macam "darat"..hahahha..my suami trus beli broadband (mana boleh tak ada internet)..cuaca tok sah cakap..panasnya yang amat..menitik2 peluh..anak2 muka semua merah, peluh mencurah macam air terjun.


Paling best sekali bab makan. Sampai rumah kakak, nampak durian terus kami makan. Semua benda nak makan! anak2 cukup seronok cumanya hari kedua my Atif kata " ummi, I'm dying now..it's so hot"..tapi mmg tersangatlah panas. My Adib makan tak pandang kiri kanan, hari ketiga muka dia dah bulat. Mau tidaknya keluar b/fast bersama paklong dia, satu pinggan nasi lemak dan roti canai. Hari 2nd tu dia makan 2 keping roti canai, semangat tengok dia makan.


Then our kakak bawak p makan tempat yang sedap sangat. makan jugak dgn semangatnya w/pun berpeluh2.Kami pulun beli durian, puas makan.berpeluh2 my suami..dah lama tak tengok dia gitu.Then bawak anak tour KL, nampak twin tower punyalah impress! canggung sungguh. Adib kata " Kuala Lumpur is cool..got a lots of taller building not like Christchurch.. Bangunan di Christchurch dah habis runtuh...ok..nnti sambung lagi cerita canggung kami..heheheh

2 comments:

umi hadri said...

Seronok dengar cerita canggung ni... Macamana pun k.la harap ija bersabar dgn situasi skrg...semuanya ada hikmahnya.

rose rahim said...

haha..terima kasih kak la..