Thursday, January 14, 2010

Old memories..

Eh, kejapnya rasa..baru je rasa semalam pergi bercuti dengan anak-anak. Mood bercuti tu masih melekat lagi. Balik dari bercuti, rasa banyaknya urusan yang tertinggal..rasa macam dah settle sebelum pergi. Cuaca kat sini tak menentu, pagi panas, petang sejuk..summer tak terasa sangat tahun ni. Baru semalam aku baru dapat settlekan kain baju yang berlonggok dalam bakul tu..bukan tak basuh tapi tak lipat..sungguhla rajin aku nak melipat..

Balik dari beli barang dapur semalam, tetiba2 my suami bagitahu yang dia jumpa kawan lama kat FB..hahhaha.Then aku cakap..baguslah..at least boleh imbau old memories.. and guess what dia jumpa kawan lama kitaorg dulu..Wah..seronok betul..ingatkan dah lost contact terus..ni kawan dari zaman coupling lagi..(cewah..)..ada yg kekal( like us la..hehhehe..)dah ada yg putus. Anyway, my suami looks so happy when he can chat with his old buddies..I also tumpang happyla sbb most of them I kenal sgt2. and my suami was so loyar buruk rupanya..aku gelak ngekek2 bila baca posting derang( we share all the conversation. Aku bukan queen control okay...). Yang kelakarnya hak ladies tak ingat dan kenal pun aku, puaslah my suami bagi penerangan..tapi kenyataannya kami happy sebab at last jumpa jugak kawan2 sengal kami. Bagus jugak FB ni..boleh menghimpunkan kawan2 lama. Ahaks.. like my suami said " rasanya macam muda semula" and what I bilang sama dia? I thot u muda sokmo..hehheheheh..and selebar jalur gemilang dia sengih..apa daaa...then dia cakap..kalau layan Fb ni, mmg tak siap research dia..then aku cakap sambil beredar" hehhe..tu pun research hapa, part time research"'.. aku blah sebelum dia hempuk aku bantal..

2 comments:

Lady of Leisure said...

hehehe... agaknya lady je kot yg takde FB.. syok dok layan blog skrg ni...
jenjalan ke blog kawan2...
:)

rose rahim said...

lady: kadang2 bagus jugak FB ni.boleh jumpa kawan2 abad dulu2..tapi saya skrg pun tak aktif gak di FB..duk jalan2 kat blog kawan2 gak..hehhe