Saturday, October 10, 2009

Spring yang snow






Musim bunga kali agak pelik sebab masih ada snow yang turun. Masa musim winter tak ada pulak snow turun selebat ini. Snow paling teruk turun dalam masa 25 tahun ni di bahagian North Island. bahagian South ni ada jugak, tapi tak adalah sampai jalan ditutup. Snow yang turun tiba-tiba selebat mungkin menyebabkan ramai yang terkandas dan terpaksa bermalam di dewan2 orang ramai.

Semalam snow turun lagi tapi di bahagian Darfield, Springfield dan belah2 North Canterbury. kami takmo lepas peluang, makanya pagi ni kami turun ke Springfield untuk main snow. Tunggu masa winter aritu, tak da la sebanyak ni.

Tadi sempatlah main snow, kira agak dalam lah jugak..nak main slope tapi tak bawak gear snow. budak2, mak budak, bapak budak kemain seronok lagi.. Begitulah cerita musim ini..pelik tapi best.

4 comments:

CATZ said...

waaaa....
main snow kewww..
bestnyaaaa..
aaa..duk malaysia ni tak merasa lah..ihiks...
last 2 weeks pi ozi pon springnya takdelah sejuk sgt..
bak snow barang sekepal dua rose..
hiks,
:)

rose rahim said...

hahha..ha'ah catz..time winter snow tak turun,time spring turun kemain lagi..spring kali ni pelik..patutnya dh start panas suam nih..ni bukan panas suam, sejuk dingin lagi..

[S]itie [B]Um [B]Um said...

bestnye dpt main reAl snow..jeles!

rose rahim said...

Siti,
hehehh..bolehla..meh arr