Monday, August 3, 2009

Catatan di penghujung winter.......

Alhamdullilah, akhirnya winter dah sampai di hujung. Bukan aku tak bersyukur, tapi secara jujurnya aku tak suka winter...serba serbi tak kena..terlalu sejuk( untuk akulah)...dah tu kena pakai baju banyak lapis..baju susah kering, penyakit pun banyak( ni gara2 kena flu anak beranak aritu), nak kuar pun malas, mood pun swing..

Sekarang baru aku paham mengapa orang kat sini berlumba-lumba untuk berjemur bila ada matahari..ahaks..Sebenarnya aku begitu teringin nak makan sayur berdaun hijau..susah nak cari musim gini..kalo ada pun terlalu mahal..aku tak suka kobis..anak2 pun sama..kalau dapat sayur sawi buat sup letak telur dan su'un..urmmm..sedapnya..semalam incik jemi beli nasi afghan..( gambar ltk kemudian)...saja untuk tukar2 seler..sekali sekala makan beli ok jugak...Sedap nasi nih.. kami pilih lamb kebab instead of chicken kebab. Semalam kami hanya bermalas-malasan di rumah..aku pun masih belum siapkan tempahan karipap dari kawan2. Minta maaf lah banyak2..belum ada passion nak masuk masuk dapur.. Rasa bersalah amat..insya'llah minggu ni aku akan cuba siapkan semua order.......dah terbayang keindahan spring..dengan warna-warni bunga, wangian semulajadi alam, cuaca yang nyaman sepoi2 bahasa..dan kini aku hanya perlu warm upkan lawn mover kami yang tersadai kat garage..Masa untuk berkebun dan bersihkan laman..Hep..hep..hooorayyyyy!

2 comments:

CATZ said...

rose...'
yg aku kat sini duk berharap..bila lah malaysia ni nak winter..bila lah salji nak turun kat bumi malaysia nih..hehehhehe..panasss dowhhh...
bestnya kalau winter keww..spring kewww...uuuuh..berangan je lah kan..

roseazmi said...

sejuk sangatla catz..tak tahan..kalo macam spring ok gak..angin sejuk2 manja gitu..ni winter bukan sejuk manja..sejuk beku..