Tuesday, June 9, 2009

Aqil ke sekolah!!!!


Alkisahnya my youngest son dah start pergi daycare last week. Sunyi weh kat umah sorang2. Hari first Aqil di daycare tak memberangsangkan..mula-mula dia excited nak pergi school.pukul 6.00 pagi lagi dah bangun..sampai kat daycare..ok lagi..tempat mula2 dia tuju toilet..tengok condition ok ke tak( like mother like son..hehhehehe) pastu aku teman dia main-main dengan color, tengah dia syok main..aku cakap" Ok Aqil.Umi balik dulu ok? I leave you here and don't be naughty tau!" then dia pandang muka aku..terus raung!!!!!

Aduhai..caregiver dia punyala baik..Melissa namanya. Dia terus ambik Aqil dan cuba peluk..Aqil pulak refused..No! katanya..tanak hug..huh...tak jadi aku balik..duduk lagi temankan dia dalam setengah jam..nampak dia leka aku blah slow-slow..

Dari luar aku boleh dengar dia panggil" Ummmmmmiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..ummmiiii aqil mana?" Tragis betul..jangan kata anak..mak dia sekali nangis..hhahahahha..dan husben ku boleh kata..." Apara..itu pun sedih..." Cessssss...

Esoknya aku suh En Jemi aka husbenku ikut skali..dia duk kejap..then dia p cium anakandanya dan "ok aqil..ayah pergi dulu tau!" ..Aqil terus start enjin raungggggg lagiiiiii..aku jugak kena tunggu dan settlekan semuanya..kuar dari pintu..rupanya husbenku sembunyi kat situ..sedih arr katanya dengar anak nangis gitu..

Aku cakap ngan En Jemi " HAH! BARU TAHU BETAPA SEDIHNYA SAYA!!!" then kami gelak sama-sama..sebab tu baru anto anak pegi daycare..esok kalo anak fly jauh..tak tahu keadaan kami nanti..hahhahahahahah....

2 comments:

umihadri said...

Oh...sungguh tragis!
teringat hantar hadri kali pertama kat pendang ngan kat air port gi german...sedih sgt.

roseazmi said...

Tulah..hurmmm