Sunday, May 17, 2009

Oh..kek lagi!!


Hari ni cuaca amatlah baik walaupun windy..tapi nyaman..Jadiknya lepas makan malam tadi..anak-anak request untuk dessert..aiyoh! penat tak hilang lagi ni..puncanya aku mesin rumput dua hari..hahahhaha..terbakar sikit segala lemak tepu..kununnya ala-ala berlari di threadmill tu lah..hehehhe

Jadiknya untukmenunaikan hajat anak-anak , aku dengan senang hati bakar sebijik kek chocolate( lama tak makan)..

Adib : Owh...cake lagi umi?
Aku : yes , darling.cake chocolate...umi tak rajin nak buat kuih lain..Abang nak makan kuih lain ke?
Adib: Tak lah..memang abang nak suruh umi masak cake pun....abang tak makan kuih lain..
umi buat dulu..karang dah siap panggil abang tau sebab abang nak sambung main game..
Uh..boley gitu? budak-budak ni kalo tak menunggang langgangkan bilik..itulah keja dia selainnya..main game..dah boring dgn X-box, main PS2 lak..dah kalah main game..baru rasa lapar..nasib baikla kek ni cepat dan mudah..kacau2 dan bakar..dan sambil2 boleyla umi memblogging..ngeh..ngeh..ngeh..

Aqil pun tengah tido...boleyla aku masak senang lenang..kalo tak kejap2..datang tanya" umi wat apa mi?" 5 minit sekali datang tanya..cakapnya tak pernah berenti..ntah apa2 di bebelnya..
Pakai topping sugar je..sebab cooking choc tak ada stok..urmm..yum..yum..

2 comments:

CATZ said...

nak kek...nak kek..
oh aku semakin malas masak..
dah tak pernah dah buat kek..
hehheehh

roseazmi said...

kek ni cilok dr catz punyala..budak2 suker sangat..tapi kali ni saya pk melted butter..