Saturday, April 4, 2009

Happy 9th Birthday!


Last Thursday was my daughter 9th birthday and we make a small party birthday for her today..( actually tunaikan janji je)..Maka bertungkus lumusla aku memasak di dapur. Budak-budak punyala gumbira sebab buat party. Derang tiup belon bagai..siap gantung di logburner..
Ambil gambar sebelum majlis mula..menu tak lah banyak..sebab tak cukup kakitangan..heheh..aku masak sorang..mana nak masak, nak kemas..nasib baik birthday girl tolong vacuum carpet, kemas bilik..cayalah kakak!

Untuk kelainan aku buatla cupcakes. Huh! jenuh jugak nak menyolekkan cake2 ni..pastu try buat coklat cake kukus ..cedok dr blog catz..sedap cake ni..malangnya aku buat tak kukus sebab pengukus buat hal..sudahnya aku masuk oven..bakar..5 star for catz..


Laksa oh laksa..
Goddies bag section..
Ni dia..birthday girl..
* Budak kecik enterframe..

2 comments:

CATZ said...

wah..cayalah rose..semua tu masak sendiri...bravo...bravo...
banyaknya makanan..tgk laksa ni aku pulak yg terliur rose weh...
anto sket kat sini...
cantiknya cupkek.....nak le sebiji...
meriah majlisnya...birthday gurl comell..

roseazmi said...

Catz : ha'ah..saya masak sendiri n sorang-sorang. itu yang kek coklat resepi catz jadik dry..sebab saya kukus kul 12.00 tgh malam..kul 3, bangun tgk tak naik-naik..rupanya steamer tu miong..sudahnya..saya msk oven..kununnya nak g lelap jap..sudahnya tido trus..bangun solat subuh baru tringat ada kek dlm oven..hahahahah..tapi sedap cake tu..kalo nak lakssa p tggu kat hujung jln ni, jgn lupa bawak mangkuk tingkat..