Sunday, April 12, 2009

Gulai kawah daging kambing


Lunch kami semalam. Dah lama tak makan kambing..dah ada dalam icebox tu, terasa nak buat gulai kawahla..
Ni pulak sayur goreng taugeh..cuba cari daun kucai, tapi tadak pulak..jadiknya aku buh apa yang ada jek. Sedap..
Hak pelakon pembantu je. Aku suka makan hati goreng. Budak-budak tak makan. Jadi lauk ni hanya untuk aku dan my other half je..

Cucur celery and bawang aka jemput bawang. Sos aku buat sendiri, sebenarnya sos tu aku reserve untuk cicah ngan kopok lekor..tapi tak dan..kopok licin sekelip mata..

2 comments:

CATZ said...

gulai kambenggg...sedapnyaaa
alahai..teringat aku kepada kambing2 yg sgt merata2 di NZ..hihihih...
kambing2 tuh kah yg ko wat gulai nih..hihiiihi..
tgk kambing dr jauh tu sgt cute...

roseazmi said...

hahahhahahaha..jenuh kami p kejar kambing2 itu..berkeliaran lari sampai atas bukit..