Friday, March 20, 2009

My addicted..

Sejak mula autumn, aku sangat-sangat addicted untuk masak. Takat ni aku dah try buat bread, buat cendol dan buat sushi. Semua ni aku tak pernah expact boleh buat sebab :

1. Tak da breadmaker
Dah lama gian nak buat roti tapi tak ada breadmaker, so asyik tangguh-tangguh je.

2. Tak ada acuan cendol
Cemana nak buat cendol? alat semua tak cukup..nak pakai acuan apa?

3. Tak ada cuka halal untuk buat sushi

Ni semua alasan-alasan negatif aku..pendek kata malas sebenarnya..malas nak buat research, malas nak cuba..tapi last week aku nekadkan diri cuba buat semua2 ni. Akhirnya aku berjaya buat walaupun tak ada semua alatan..Roti aku pakai handmaker, cendol aku pakai acuan marukku(lantakla), cuka sushi aku buat sendiri( lps satu hari suntuk buat research)hehehe..so nilah hasilnya..anak-anak cukup suka..
* Milky bread ( Ref : Jamie Oliver)

* Tart custad

* Rice bun
* Air batu cendol( terliur masa tengok kat blog catz).

* Gambar panas2( baru capture pagi ni untuk lunches anak2 and my other half)

3 comments:

somuffins said...

Salam. Syabas .. rajinnya awak!

roseazmi said...

eheks..masak cara amatur jek..tq..tq..

Catz said...

wahh....dari japanese ke cendol bagai...puhh...wow..dah pro sgt ni..very international gituh ye rose..
boleh lah order mcm2 ye....
nak sushi...nak cendol....nakkk