Tuesday, December 2, 2008

Kesayanganku...

Pejam celik..pejam celik..rupanya dah hampir setahun kami kat bumi kiwi ni..tahun 2008 yang hampir tibe di penghujungnya..juga tahun suka duka sedih pilu bagi kami..Rentetan bermula pada Februari.. Dikejutkan dengan keadaan kesihatan bonda mertua yang makin kritikal..namun beliau sungguh tabah melawan..semangat juangnya tidak pernah luntur..tutur suaranya tidak pernah menampakkan beliau sedang sakit..senantiasa ada gelak di hujung bicara..buat penghibur kami di kejauhan ini.

Akhirnya bonda dijemput jua..tanpa sempat kami menatap wajahnya buat kali terakhir..suami pulang namun apakan daya..hanya sempat melihat pusara sahaja..Al -Fatihah buat Allahyarhamah Hjh Che Hazizah Che Yusoff..wanita pencetus ilham..penyuntik semangat kami semua...

Gambar yang sempat di ambil sebelum berangkat..

Sedih ..tapi begitula..kehidupan perlu diteruskan..sebenar sampai hari ni masih rindu dgn Arwah..

Then..semalam masa budak-budak ni tido..leka pulak tengok derang tido.."dah besar rupanya anak2 aku ni"..hihihi..dulu kemain lagi come lote..selalu kena gomol..sekarang nak gomol..tak hingin de derang..buat hal sendiri..kakak sekarang tengah kemaruk main recorder..adib pulak ..maintain..main game kat komputer( tu yang selalu berebut ngan ummi..hehhe..ummi pun boleh tahan hebat duk melangut depan pc)..atif kejenya asek tukar baju ( mamat ni pantang kena puji..nak "menyemat" je..) aqil ralit ngan ikon dia..spiderman..hari-hari,tiap masa, tiap waktu..pasang spiderman..naik hafal dah lagu dia..( tension ummi..dahla pc tak bleh pakai..tv pun tak bleh tengok..nasib baik ada oven..dudukla godek-godek masak kat dapur)..

Tahun depan, kakak dah year 5( kakak baru 9 thn), abang dah masuk year 2 (w/pun baru 6 thn), atif start year 1 dan aqil start kindy..tinggalla ummi sorang kat rumah..hhuhuuhu..kena plan baik ni..harus begitu...

Kenalkan nilah dia..my cheeky boy : Atif Luqman
Aqil Zarith masa umo 7 bulan kot?? tak ingat dah..gambar capture last year masa sports day sekolah kakak






2 comments:

Catz said...

comelnya anak-anak u rose....comel lote sumerr

umihadri said...

suka tengok gbr2 ni..
kalu ado gbr video lagi best