Friday, December 12, 2008

Aqil undergo minor surgery!

*Bead yang berjaya dikeluarkan dari telinga Aqil setelah lalu 10 minit punya minor surgery dan setengah hari puasa..


Hari ni Aqil terpaksa berpuasa memandangkan kul 1.30 petang nak buat minor surgery kat telinga kanan dia..ada beads adalam telinga. Actually ada 2, satu dah berjaya buang, lagi satu terpaksa buat surgery cause agak jauh ke dalam.

Kul 8.00 pagi Aqil punya last meal..Dia breakfast ngan satu mangkuk macaroni dan 4 keping biskut dan satu botol susu. Dalam kul 10.00 pagi dia mengamuk sebab nak minum susu..bagi air kosong ..dia tanak..kesian dia..grumpy satu hari sebab lapar dan haus. Sebab kesian, ayah dia bawak jalan-jalan..tapi tak jalan gak..dia mengaruk, mengamuk..tapi apakan daya..dengar sajalah..

Lepas registration , dia ok skit..boleh main-main.kena sedas paracetamol(yang mana memang bukan feveret dia..susah nak telan ubat) mengamuk lagi. Dalam kul 2.30 petang nurse panggil untuk mula proses anesthetic..nasib baik takbius..kasi gas je suh tido. tak sampai 1 minit, dia lelap..kasi cium sikit kat pipi dia, then blah..sedih ..rasa macam nak nangis pun ya..(walhal minor je, 10 minit punya proses)..

Tetiba rasa lapar, then turun cari air untuk aqil dan ambik satu pack sandwich vege. Tak lalu nak makan sebab dah sebu..tetiba tepon kat waiting room tu bunyik ..

Nurse : Parents, please pick -up the phone. It is call for you and that means your kid is at the
recovery room.

Aku : ( dEngan muka blur..sebab kat situ ada 3 parent yang sedang tunggu)..Hello..mm
Doctor : Hi..Aqil's mum? He's ready now..you can come in..
Aku : Owh..that sooo fast..ok ..I'm coming ( dalam hati suka kemain. Rasa nak lompat je)

Masuk tengok dia tengah menangis sambil nurse cuddle dia..Terus kuarkan choc milk bagi dia..haus rupanyaa..sian dia..setengah hari puasa..tak cukup sekotak air, nurse bagi ice block..abes kejap jek..

Pindah ke bilik sebelah, nurse bagi jus oren, vegemite sandwich n ice cream..huh..kemain makan..then pastu cal ayah suh pick up..nurse bagi surveniour utk aqil..beads tu ..dah siap buh dalam botol( gambar kendian..belom capture)..Suka dia..malu pun ada..siap cakap.adik punya..hehehe
'itulah kisah kami hari ini..setengah hari kat hospital Women Christchuch gara-gara manik kecik dalam telinga..Aqil..oh Aqil..

P/s : Gambar sekeping pun tak ambik sebab Aqil soo..soo grumpy..tanak duduk..so tak bleh snap..sayang jugak..tapi tak palah..baca jelah..heheh

2 comments:

umihadri said...

salam...camne aqil skrg? laptop k.la rosak, hadri dah format balik, byk fail2 hilang..termasuk gbr2...so cuti dulu blogging.nak kena kemaskini data sekolah.hehe
harap aqil dah ok..sian dia posa

roseazmi said...

alhamdullilah..aqil ok..lepas surgery tu, trus minum sebab haus..dapat ice cream 2 kotak, makan buah...siap bulih nyanyi lagi..lagi aktif adalah..tulah sian masa dia posa jah..lps tu ..hurm..dgn abang-abang dia buli..