Friday, February 20, 2009

* My masak lemak cili api ayam dengan nenas.

Untuk dinner semalam aku masak masak lemak cili api ayam dengan nenas. Kali ni mmg pedas sebab bubuh cili api banyak..kesian Adib..makan sambil nangis2(hehhee..kuar air mata tapi menambah-nambah makan). Untuk minum petang lak aku buat donut( donut lagi?????) hehehh..Atif mintak..
* Ni gambar yg disnap pagi ni..aku buat lagi sebab masih ada balance doh

Puncanya hari sebelumnya kami dapat donut dari jiran kami Kak Yati..(I demam on that day, so tak buat apa-apa untuk minum petang)..kesian pulak tengok budak-budak tengah membesar ni..jadik untuk menebus balik, semalam aku buat donut..buat dua versi ..satu salut choc, satu lagi salut gula. Yang salut choc tu aku pakai cocoa powder! Lupa pulak yg cooking choc dah abes stock..alang2 dah janji, aku buat gak ngan cocoa powder...orang kata nak masak ni kena kreatif..hahahahahha..cocoa powder mmgla bitter, but then aku buh gula sikit, buh butter sikit, taruk air panas..kacau..and turn up..it's not bad at all!!!!..sedap gak..sebab gula tu dah berjaya memadam rasa pahit cocoa tu..dan butter as penambah lemak..
# Rupa dia takla sebagaimana kita pakai cooking choc..tapi rasa dah sama..ni gambar pagi ni..buat untuk budak-budak bawak bekal ke sekolah..( semalam tak sembat nak snappy sebab licin dalam sekelip mata)

2 comments:

rosie_cm said...

seda'nyo masok lemok kuning dio huje2ni bunyi peghut. Banyok do'oh free time lo ni (tok start kelah lagi) itu lah buleh godek blog. Nok make-up blog gi thecutestblogontheblok.com and mylifesignature.com. Nati come' lote blog dio.

Catz said...

cantik blog rose sekarang...
dan rajin tulis sajak ye..
sedapnya tgk lemak kuning ayam dgn nenas...dan rajinnya uli doh buata donut...kretipp!